Business Rules for Joint Seat Allocation 2015 (संयुक्त सीट आवंटन के लिए कामकाज के नियम)

Indian Institutes of Technology [IITs] and Indian School of Mines [ISM] offer several academic programs for which admission is on the basis of JEE (Advanced) 2015. National Institutes of Technology [NITs], Indian Institutes of Information Technology [IIITs or Triple-I-Ts] and a few other technical Institutes funded fully or partially by Central or a State government [Other-GFTIs] offer academic programs for which admission is on the basis of JEE (Main) 2015. The academic programs, along with the category-wise intake capacity, will be announced later. The business rules stated herein will be followed for allocating seats (see JoSAA portal) for the above referenced academic programs for the academic year 2015-16.

भारतीय प्रौद्योगिकी संस्थानों [IITs] और भारतीय खनि विद्यापीठ [ISM] में दाखिले के लिए जेईई (उन्नत) 2015 के आधार पर शैक्षिक कार्यक्रमों की पेशकश करेगा। राष्ट्रीय प्रौद्योगिकी संस्थानों [NITs], भारतीय सूचना प्रौद्योगिकी संस्थान [IIITs या Triple-I-Ts] और कुछ अन्य तकनीकी संस्थानों जो केंद्र या राज्य से पूरी तरह या आंशिक रूप से वित्त पोषित है या राज्य सरकार [अन्य-GFTIs] में दाखिले के लिए जेईई (मुख्य) 2015 के आधार पर शैक्षिक कार्यक्रमों की पेशकश करेगा। शैक्षिक कार्यक्रमों की श्रेणी-वार सेवन क्षमता की घोषणा बाद में की जाएगी। इस के साथ यह कहा जाता है कि कामकाज के नियम शैक्षणिक वर्ष 2015-16 के लिए ऊपर संदर्भित शैक्षणिक कार्यक्रमों के लिए सीटों के आवंटन के लिए अपनाई जाएगी।

Business Rules - JoSAA - 28-06-2015